Ohita
Veron maksutiedot verkkolaskuina

Tiedote -

Veron maksutiedot verkkolaskuina

Monet tilitoimistot ovat ihmetelleet ja harmitelleet, miksi vain kiinteistövero on mahdollista saada maksettavaksi verkkolaskuna. Nyt tähän on luvassa muutos. Jatkossa myös yhteisöjen tuloverot lähetetään maksettavaksi verkkolaskuna, jos yrityksellä on verkkolaskuosoite.

KEITÄ MUUTOS KOSKEE

Verkkolaskutus muuttuu jatkossa oletusarvoiseksi veron maksutietojen lähetystavaksi. Jos yrityksellä on verkkolaskuosoite TIEKE:n verkkolaskuosoitteistossa tai OmaVerossa, veron maksutiedot lähetetään verkkolaskuina seuraavissa tapauksissa.

Yhteisö

  • Tuloveron ennakko- ja jäännösvero (ei lisäennakko)
  • Kiinteistövero

Muut yritykset, esimerkiksi toiminimet

  • Vain kiinteistövero

Verkkolasku lähetetään noin kolme viikkoa ennen eräpäivää.

MUUTOKSEN AIKATAULU JA TOIMENPITEET

Tuloveron osalta verkkolaskulähetys alkaa niistä velvoitteista, jotka erääntyvät 31.1.2022 jälkeen. Kiinteistöverojen osalta verkkolaskutus on ollut mahdollista tähänkin saakka.

  • Verohallinto on hakenut OmaVeroon valmiiksi yritysten verkkolaskuosoitteet TIEKE:n verkkolaskuosoitteistosta. Jos yrityksen verkkolaskuosoite on TIEKE:ssä oikein ja veron maksutiedot halutaan kyseiseen verkkolaskuosoitteeseen, muutos ei vaadi toimenpiteitä yritykseltä tai tilitoimistolta. Veron maksutiedot alkavat tulla verkkolaskuina kuten muutkin laskut.
  • Jos yrityksellä on TIEKE:n verkkolaskuosoitteistossa useita osoitteita ja yhtäkään osoitteista ei ole merkitty ensisijaiseksi osoitteeksi, Verohallinto ei hae osoitetta OmaVeroon. Tällöin yrityksen tai tilitoimiston tulee itse syöttää verkkolaskuosoite OmaVerossa, jos se haluaa veron maksutiedot verkkolaskuna. Osoitteen voi syöttää 22.11.2021 alkaen ja se onnistuu valtuudella Veroasioiden hoito.
  • Jos yritys haluaa veron maksutiedot eri verkkolaskuosoitteeseen kuin muut verkkolaskut, verkkolaskuosoitteen voi syöttää OmaVerossa 22.11. alkaen. Muutos onnistuu valtuudella Veroasioiden hoito.
  • Jos yrityksen verkkolaskuosoite on TIEKE:n osoitteistossa väärin tai yritys ei enää vastaanota verkkolaskuja, täytyy yrityksen tai tilitoimiston tehdä muutos tai osoitteen poisto TIEKE:n verkkolaskuosoitteistoon.

Voit lukea tästä ja muistakin OmaVeron muutoksista Verohallinnon sivuilta. Asiasta tulee Verohallinnon verkkosivuille tarkempaa ohjeistusta marraskuun aikana.

Tunnisteet


Taloushallintoliitto pähkinänkuoressa

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen yritysten ja yhteisöjen valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 150 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

www.taloushallintoliitto.fi

Yhteyshenkilö/-t

Janne Fredman

Janne Fredman

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki