Ohita
Yritysten digitaloushanke (RTE) käynnistyi

Uutinen -

Yritysten digitaloushanke (RTE) käynnistyi

Yritysten taloushallinnon digitalisaatiota edistävä Yritysten digitaloushanke (RTE) käynnistyi kesäkuussa. Yritysten digitalous on eri viranomaistahojen (Patentti- ja rekisterihallitus PRH, Verohallinto, Valtiokonttori) ja yrityspuolen yhteishanke, jossa on tarkoitus tarttua konkreettisiin kehitysmahdollisuuksiin kuten eKuitin edistämiseen ja ohjelmistointegraation kehittämiseen standardoinnin avulla.

Tilitoimistojen ja ohjelmistoyritysten asiantuntemusta ja näkemyksiä tarvitaan hankkeessa.  Osallistumismahdollisuuksista tiedotetaan tarkemmin lomien jälkeen. Ja jos et itse ehdi osallistua, kerromme hankkeen konkreettisista edistysaskelista tiedotteissamme ja Tilisanomissa.

Tämän hankkeen puitteissa tehdään siis ihan oikeaa työtä oikeiden asiantuntijoiden voimin. Yhtenä esimerkkinä juuri julkaistu verkkolaskun alv-koodien käyttöohje, jota tekemässä oli porukkaa Verohallinnosta, Valtiokonttorista, verkkolaskuoperaattoreilta – ja tietenkin Taloushallintoliiton Markku Ojala. 

Hankkeen käynnistyksen yhteydessä Verohallinto kertoi, että se ei jatka suunnitellun Pienyrittäjän taloushallintopalvelu-hankkeen suunnittelua. Taloushallinnon digitalisaatio siis jatkuu markkinavoimin hyvässä yhteistyössä julkishallinnon kanssa.

Alv-koodiohjeen löydät Valtiokonttorin sivuilta sivun alalaidasta.

Yritysten digitaloushankkeesta voit lukea Patentti- ja rekisterihallituksen tiedotteesta.

Yhteyshenkilö/-t

Jari Seppä

Jari Seppä

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja 050 348 1064
Janne Fredman

Janne Fredman

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat- ja Tilitoimistossa-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki