Ulosoton koronaperusteiset lievennykset jatkuvat vuoden 2021 loppuun saakka

Ulosoton koronaperusteiset lievennykset jatkuvat vuoden 2021 loppuun saakka

Eduskunta hyväksyi tiistaina 6. huhtikuuta ulosottokaaren väliaikaisen muuttamisen (HE 34/2021). Ulosoton koronaperusteiset lievennykset jatkuvat vuoden 2021 loppuun saakka. Aiemmin annetun väliaikaisen lain (726/2020) mukaan lievennykset olisivat päättyneet huhtikuun 2021 loppuun. Uutisoimme aiemmasta ulosottokaaren muutoksesta sekä muista konkurssi- ja perintälainsäädännön koronahuojennuksista Taloushallintoliiton tiedotteessa 25.1.2021.

Ulosottomenettelyn huojennusten osalta kyse oli jo kolmannesta esityksestä, jolla ulosottokaarta muutettiin väliaikaisesti koronavirusepidemian vuoksi. Ulosottokaaren määräaikaisiin livennyksiin sisältyy mm. mahdollisuus siihen, että yksityishenkilön elinkeinotulosta voidaan jättää
ulosmittaamatta tavallista suurempi määrä.

Markku Ojala

Johtava asiantuntija, verotus 050 586 7973