Seuraa Taloushallintoliitto

​Työtaistelutoiminta työpaikalla

Uutinen   •   Helmi 04, 2020 15:15 EET

Liukumakielto, lakko tai muu työtaistelutoimi voidaan järjestää ammattiliiton toimesta vauhdittamaan alan työehtosopimusneuvotteluita silloin, kun alalla ollaan sopimuksettomassa tilassa työehtosopimuksen päättymisen jälkeen.

Työntekijällä on oikeus olla lakossa, mutta ei velvollisuutta lakkoon. Jokainen työntekijä voi vapaaehtoisesti itse päättää osallistumisestaan. Tämä oikeus koskee sekä ammattiliittoon kuulumattomia että liittoon kuuluvia työntekijöitä. Ammattiliitto voi kohdistaa yhdistysoikeudellisia toimenpiteitä jäseneensä, mikäli liittoon kuuluva työskentelee ammattiliittonsa asettaman lakon aikana.

Työnantajan on työtaistelutoimien ajan noudatettava kuten muulloinkin työlainsäädännön, työehtosopimusten ja työsopimusten velvoitteita. Työnantajalla ei ole velvollisuutta valvoa ammattiliiton asettamia työtaistelutoimenpiteitä, kuten esimerkiksi noudattavatko työntekijät ammattiliiton asettamaa liukuma- tai ylityökieltoa. Sillä ei ole merkitystä, kuuluuko työnantaja työnantajaliittoon vai ei.

Työpaikalla on hyvä keskustella asiasta ja kunnioittaa jokaisen työntekijän omaa päätöstä osallistua tai olla osallistumatta lakkoon. Asiallinen käyttäytyminen molemmin puolin varmistaa, että työtaistelutoimenpiteiden päätyttyä työskentelyä voidaan jatkaa hyvässä työilmapiirissä. 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.