Ohita
Tullin Intrastat-ilmoituspalvelun virhemaksuja ei peritä ennen elokuuta

Uutinen -

Tullin Intrastat-ilmoituspalvelun virhemaksuja ei peritä ennen elokuuta

Tullin Intrastat-ilmoituspalvelussa on siirrytty 17.3.2021 Suomi.fi-tunnistukseen ja valtuutukseen eikä Katso-valtuus ole enää käytössä. Ulkomaisten yritysten ja ulkomaisten nimenkirjoittajien kyseessä ollessa joudutaan Suomi.fi-valtuuksien saamiseksi tilitoimistolle käyttämään niin sanottua virkailijavaltuuttamispalvelua. Tämä DVV:n palvelu on ruuhkautunut ja käsittelyajat ovat pitkiä. Näin ollen kaikkien yritysten tai niitä edustavien tilitoimistojen ei ole mahdollista tehdä ilmoitusta Tullin Intrastat-ilmoituspalvelussa vaadittujen aikataulujen puitteissa, koska käytössä ei ole Suomi.fi-valtuuksia.

Intrastat-ilmoittamisen virhemaksujen määräämistä jaksoilta 3-5/2021 myöhennetään elokuulle 2021, millä huomioidaan DVV:n virkailijavaltuutuspalvelun viive Suomi.fi-valtuutuksen myöntämisessä. Ilmoitukset tulee siis tehdä takautuvasti välittömästi, kun valtuudet on saatu.

Kiitokset Tullille ripeästä ja joustavasta suhtautumisesta asiaan!

Vinkki ulkomaisen yrityksen Suomi.fi-valtuuttamiseen

Ulkomaisen yrityksen on suositeltavaa hakea virkailijavaltuutuspalvelussa ainakin yhdelle vastuuhenkilölleen valtuutusoikeus, jotta valtuuttamista voidaan jatkossa hoitaa yrityksen puolesta omatoimisesti. Näin ulkomainen yritys voi jatkossa valtuuttaa tilitoimistonsa sähköisesti omalla tunnisteellaan, kun tarvitaan uusia valtuuksia.

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Janne Fredman

Janne Fredman

Taloushallinnon johtava asiantuntija Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki