Ohita
Tilitoimistojen taloushallintojärjestelmissä hyvät verkkolaskuvalmiudet

Uutinen -

Tilitoimistojen taloushallintojärjestelmissä hyvät verkkolaskuvalmiudet

Kysyimme suomalaisilta ohjelmistoyrityksiltä, jotka toimittavat tilitoimistoille taloushallintojärjestelmiä, ohjelmistojen valmiuksista 1.4.2020 mennessä:

  • lähettää verkkolaskustandardien uusimpien versioiden 3.0  mukaisia verkkolaskuja laskutustoiminnosta JA
  • vastaanottaa näitä ostolaskujen käsittely- / ostoreskontratoiminnossa.

Vastausten perusteella tilitoimistojen ohjelmistojen valmiudet eurooppalaisen standardin mukaiseen verkkolaskuun ovat keskimäärin hyvällä tolalla. Uudet versiot toimitetaan likimain kaikista ohjelmistoista ennen huhtikuun alkua, jolloin Suomen valtio edellyttää tavarantoimittajiltaan ja palveluntarjoajiltaan eurooppalaisen standardin mukaisia verkkolaskuja. 

Monet ohjelmistoyritysten edustajista olivat huolissaan pk-yritysten käyttämien räätälöityjen laskutusjärjestelmien valmiuksista. Laskutusjärjestelmätoimittajat tai asiakkaat eivät ole välttämättä lainkaan havahtuneet järjestelmien päivitystarpeeseen. Suomessa pk-yrityksissä on käytössä satoja erilaisia toimialakohtaisia tai yrityskohtaisesti räälöityjä laskutusjärjestelmiä.

Yhteyshenkilöt

Janne Fredman

Janne Fredman

Taloushallinnon johtava asiantuntija Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki