Ohita
Taloushallintoliitto on esittänyt Verohallinnolle sanktiomaksujen poistamista koronavirustilanteen mahdollisesti pahentuessa

Uutinen -

Taloushallintoliitto on esittänyt Verohallinnolle sanktiomaksujen poistamista koronavirustilanteen mahdollisesti pahentuessa

On mahdollista, että yksittäisen tilitoimiston tai pahassa tapauksessa alan toiminta halvaantuu koronaepidemian vuoksi. Olemme ehdottaneet, että Verohallinto poistaisi sanktiomaksut määräaikaisesti tilanteen pahentuessa.

Tilannehan voi olla se, että tilitoimiston toiminta estyy viranomaismääräyksellä karanteenitoimenpiteenä, jolloin sanktioiden periminen olisi erityisen kohtuutonta. Arviolta 80 % kirjanpidoista hoidetaan edelleen perinteisesti ainakin osin paperiaineiston pohjalta, joten näiden asiakkaiden hoitaminen etänä ei ole mahdollista.

Tiedotamme lisää, kun saamme Verohallinnon näkemyksen.

Aiheet

Alueet

Yhteyshenkilöt

Janne Fredman

Janne Fredman

Taloushallinnon johtava asiantuntija Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki