Ohita
Taloushallintoliitto on esittänyt Verohallinnolle sanktiomaksujen poistamista koronavirustilanteen mahdollisesti pahentuessa

Uutinen -

Taloushallintoliitto on esittänyt Verohallinnolle sanktiomaksujen poistamista koronavirustilanteen mahdollisesti pahentuessa

On mahdollista, että yksittäisen tilitoimiston tai pahassa tapauksessa alan toiminta halvaantuu koronaepidemian vuoksi. Olemme ehdottaneet, että Verohallinto poistaisi sanktiomaksut määräaikaisesti tilanteen pahentuessa.

Tilannehan voi olla se, että tilitoimiston toiminta estyy viranomaismääräyksellä karanteenitoimenpiteenä, jolloin sanktioiden periminen olisi erityisen kohtuutonta. Arviolta 80 % kirjanpidoista hoidetaan edelleen perinteisesti ainakin osin paperiaineiston pohjalta, joten näiden asiakkaiden hoitaminen etänä ei ole mahdollista.

Tiedotamme lisää, kun saamme Verohallinnon näkemyksen.

Aiheet

Alueet

Yhteyshenkilö/-t

Janne Fredman

Janne Fredman

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki