Ohita
Kuva: Tiina Rinne / Taimiteko
Kuva: Tiina Rinne / Taimiteko

Uutinen -

Taloushallinnon toimija, lähde mukaan Taimiteko-haasteeseen ja toimi ilmaston hyväksi!

Suomen Taloushallintoliitto ja Tilitoimisto Aarnio sekä Planet Company -yhteisö haastavat taloushallintoalan toimijat tekemään muutosta yhteisen paremman huomisen puolesta. Tämän voit tehdä osallistumalla 4H:n Taimiteko-toimintaan ja luomalla Suomeen uutta hiilinielua.

Taloushallintoala on arvioitu kuluttavan kolmanneksi eniten paperia kaikista toimialoista. Sähköiseen kirjanpitoon panostaminen mahdollistaa luonnonvarojen käytön minimoinnin ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisen. Hyödyt ovat merkittävät mm. energiatehokkuuden sekä tarvittavan toimistotilan osalta. Päästöjen vähentämisen lisäksi on myös muita keinoja toimia ilmaston hyväksi.

Suomen Taloushallintoliitto ja Tilitoimisto Aarnio haastavat auktorisoidut tilitoimistot ja kaikki taloushallinnon toimijat 4H-järjestön Taimitekoon hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Tilitoimisto Aarnio istuttaa Taimiteon kautta vähintään yhden taimen jokaista vuoden aikana tehtyä tilinpäätöstä kohden. Haastamme taloushallintoalan yritykset toimimaan samoin. Mukaan voi kuitenkin lähteä myös pienemmällä määrällä – pienikin teko on suuri teko!

”Olimme yrityksessämme pohtineet, miten voisimme tehdä vielä konkreettisemmin vastuullisuustekoja, jotka helposti kompensoisivat kuluttamamme paperin määrää, työllistäisivät nuoria ja kannustaisivat hyviin tekoihin, toimeliaisuuteen sekä yrittäjyyteen. Planet Companyn kanssa yhdessä ideoitu Taimiteko-haaste taloushallintoalalla vastasi näihin kaikkiin kysymyksiin, joten oli helppo lähteä projektin veturiksi”, kertoo Tilitoimisto Aarnion toimitusjohtaja Tatu Virta.

Taimiteon tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä. Taimiteossa kompensoidaan niin yritystoiminnasta kuin yksityishenkilöiden arjesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä lisäämällä hiilinieluja Suomeen. 4H vastaa taimien istutuksesta palkkaamalla istutustyöhön suomalaisia nuoria ympäri maata, ja teon toisena tavoitteena onkin tukea Suomen nuorten työllistymistä.

Otatko haasteen vastaan? Lue lisää Taimiteosta ja osallistumisohjeista haastekampanjan sivulla: https://www.taimiteko.fi/tilitoimistossa/

Voit lukea lisää Tilitoimisto Aarnion Taimitekoon osallistumisesta Tilitoimistossa-lehdestä.

Lue lisää Planet Companyn sivuilta:
https://planetcompany.com/planet-acts/tilitoimisto-aarnio-seedling-action/
https://planetcompany.com/planet-acts/taimiteko-seedling-action/

Tilitoimistojen Taimiteko-haaste on ehdolla Vuoden 2020 vastuullinen Bisnesteko -äänestyksessä, jonka järjestää bisnesmedia Bonfire. Käy äänestämässä Taimitekoa täällä.


Lisätietoja:

Tatu Virta, toimitusjohtaja, Tilitoimisto Aarnio Oy, tatu.virta@aarnio.fi, 050 594 7144

Linda Paasikallio, julkaisuliiketoiminnan johtaja, Suomen Taloushallintoliitto ry, linda.paasikallio@taloushallintoliitto.fi, 041 505 5784

Jussi Korpikoski, toimitusjohtaja, The Planet Company Oy, jussi@planetcompany.com, 040 537 5797

Mari Pöyhtäri, viestintäpäällikkö, Suomen 4H-liitto & Taimiteko-toiminta, mari.poyhtari@4h.fi, 044 783 0307

Linkit

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Jari Seppä

Jari Seppä

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja 050 348 1064
Riikka Hirsimäki

Riikka Hirsimäki

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, viestintä ja julkaisut 050 307 0890

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki