Ohita
Talous- ja henkilöstöhallinnon kriittiset palvelut yrityksille ja palkansaajille turvattava

Uutinen -

Talous- ja henkilöstöhallinnon kriittiset palvelut yrityksille ja palkansaajille turvattava

Ammattiliitto Pro ja toimihenkilöliitto ERTO ovat 12.1. jättäneet ilmoituksen työtaistelutoimenpiteestä. Ilmoitus koskee työajan liukumasaldojen kerryttämiskieltoa.

Taloushallintoliitto ei ole työmarkkinaosapuoli vaan taloushallintoalan edustaja ja edunvalvoja. Tässä roolissa esitämme molemmille työmarkkinaosapuolille pyynnön: palkansaajien ja yritysten kriittiset palvelut on turvattava.

Tämänhetkinen koronahyökyaalto vie valtavan määrän talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaisia sairauslomalle tai hoitamaan lapsia kotona. Juuri nyt mahdolliset työtaistelutoimet vaarantavat yritysten ja palkansaajien asioiden hoitoa, joka on jo entuudestaan haavoittuva pitkään jatkuneen poikkeustilanteen takia.

Toivomme työmarkkinaosapuolilta malttia ja joustoa, jotta ainakin kriittisimmät taloushallinnon palvelut – kuten palkanlaskenta, ostolaskujen käsittely sekä taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevien yritysten neuvonta ja tuki – saadaan hoidettua.

Taloushallintoliitto lähestyy Verohallintoa, Kirjanpitolautakuntaa ja Oikeusministeriötä. Toivomme samanlaista joustoa aikatauluihin, jonka julkishallinto toteutti vuoden 2021 alkupuolella.

Taloushallintoalan yrityksiä kehotamme kaivamaan arkistoista vuoden 2021 koronavalmiussuunnitelmat. Etätyöt ovat edelleen tärkeä keino. Lähityössä toimistolla kannattaa käydä vain harkiten ja porrastaen. Työt kannattaa priorisoida ja huolehtia varahenkilöjärjestelyistä.

Pidetään mielessä pk-yrittäjät ja palkansaajat!

Linkit

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Jari Seppä

Jari Seppä

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja 050 348 1064

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki