Ohita
Suomi.fi-valtuuksiin hyödyllinen csv-import ja -export

Uutinen -

Suomi.fi-valtuuksiin hyödyllinen csv-import ja -export

Suomi.fi-valtuuksiin on julkaistu toiminto, jolla voi paitsi listata valtuudet csv-tiedostoksi myös lukea sisään tietoja csv-tiedostosta eli ATK-slangilla "importata tietoja". Tämä helpottaa esimerkiksi valtuuspyyntöjen tekemistä asiakkaille.

Tämä on varsin hyödyllinen toiminto tilitoimistoille. Esimerkkinä käyttötarkoituksesta alla kuvattu tapaus:

Tilitoimistolla on jo asiakkailtaan Suomi.fi-valtuudet veroasioiden hoito (OmaVero) ja palkkatietojen ilmoittaminen (tulorekisteri). Nyt tilitoimisto haluaisi palkka-asiakkailtaan myös keskeiset KELA-valtuudet "Palvelussuhteeseen liittyvien etuuksien hakeminen" ja "Palvelussuhteeseen liittyvien etuuspäätöstietojen tarkastelu". Nämä siis tarvitaan niiltä asiakkailta, joille tuotetaan palkkapalvelua.

Toiminta menee pääpiirteittäin seuraavasti:

1) Ota Suomi.fi-palvelussa csv-export palkka-asiakkaista eli niistä, joilta on saatu asiointivaltuus palkkatietojen ilmoittaminen

2) Muokkaa excelissä csv-tiedostoa - laita valtuudeksi ym. Kelan valtuudet

3) Lue muokkaamasi tiedosto sisään Suomi.fi-palveluun ja saat tehtyä kätevästi valtuuspyynnöt asiakkaille

Eräät tilitoimistot ovat jo käyttäneet toimintoa ja kommentit ovat olleet positiivisia. Tällä hetkellä paras ohje toiminnosta löytyy DVV:n sivuilta kohdasta "miten voi pyytää useita valtuuksia kerralla". DVV on laatimassa aiheesta video-ohjetta, joka havainnollistaa käyttötarkoitusta ja käyttöä tekstimuotoista ohjetta selvemmin. 

Yhteyshenkilö/-t

Janne Fredman

Janne Fredman

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki