Ohita
Suomi.fi-valtuudet: Tilitoimistoille tulee mahdollisuus rajata työntekijöiden pääsy vain tarvittavien asiakkaiden tietoihin

Uutinen -

Suomi.fi-valtuudet: Tilitoimistoille tulee mahdollisuus rajata työntekijöiden pääsy vain tarvittavien asiakkaiden tietoihin

Ensimmäisten tietojen mukaan uusiin Suomi.fi-valtuuksiin ei olisi sisältynyt mahdollisuutta rajata työntekijöiden pääsyä eri asiakkaiden tietoihin. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että jokainen tilitoimistossa työskentelevä palkanlaskija olisi päässyt Tulorekisterissä näkemään kaikkien tilitoimiston palkka-asiakkaiden työntekijöiden tiedot. Kirjanpitäjät puolestaan olisivat päässeet käsiksi toimiston kaikkien asiakkaiden tietoihin OmaVero-palvelussa. 

Tämä puute koettiin erittäin ongelmalliseksi muun muassa tietosuojan sekä liikesalaisuuksien näkökulmasta varsinkin keskisuurissa ja suuremmissa tilitoimistoissa. Pienissä toimistoissa ei asia olisi ollut ongelma.

Rajausmahdollisuus on tulossa

Väestörekisterikeskukselta juuri saamamme tiedon mukaan Suomi.fi-valtuuksiin olisi syksyllä tulossa mahdollisuus rajata työntekijöiden pääsy vain tarvittavien asiakkaiden tietoihin. Toisin sanoen tilitoimisto voisi määrittää, ketkä työntekijät pääsevät minkäkin asiakkaan tietoihin esimerkiksi OmaVerossa ja Tulorekisterissä. Asiakaskohtaista rajausta ei kuitenkaan ole pakko tehdä.

Yhteyshenkilö/-t

Janne Fredman

Janne Fredman

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223
Markku Ojala

Markku Ojala

Johtava asiantuntija, verotus 050 586 7973
Eija Männistö

Eija Männistö

Johtava asiantuntija, henkilöstöhallinto 0400 574 768

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki