Ohita
Suomi.fi: Tulorekisterin käyttöä voi nyt rajata rajaustarkenteilla

Uutinen -

Suomi.fi: Tulorekisterin käyttöä voi nyt rajata rajaustarkenteilla

Tulorekisterin käyttöä voi nyt rajata rajaustarkenteilla Suomi.fi-palvelussa. Toiminnallisuus otettiin käyttöön 23.10.

Tulorekisterissä on käytössä kaksi rajaustarkennetta valtuuksien rajaamiseen: aliorganisaation tunniste ja asiakastunnus. Rajaustarkenteita käytetään tulorekisterin valtuuskoodeille palkkatietojen ilmoittaminen ja palkkatietojen katselu.

Aliorganisaation tunnisteella suorituksen maksaja jaottelee yritystään erillisiin kokonaisuuksiin tulorekisteriasiointia varten. Aliorganisaation tunnisteella yritys voi eritellä esimerkiksi organisaation liiketoiminnallisia osastoja, kuten palkanlaskennan ja matkalaskujen hallinnan. Aliorganisaation tunniste on valtuuttajan työväline.

Asiakastunnus on valtuutetun tahon kuten tilitoimiston työväline, kun se kohdentaa tietyltä yritykseltä saamiaan edustamisvaltuuksia omille työntekijöilleen. Asiakastunnus voi olla Y-tunnus tai henkilötunnus.

Lue lisää

Yhteyshenkilö/-t

Eija Männistö

Eija Männistö

Johtava asiantuntija, henkilöstöhallinto 0400 574 768

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki