Rahanpesun estäminen – uusi ohje kirjanpitäjille julkaistu

Rahanpesun estäminen – uusi ohje kirjanpitäjille julkaistu

Aluehallintovirasto on julkaissut uuden ohjeen kirjanpitäjille rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä. Ohje täydentää aluehallintoviraston aiemmin julkaisemaa yleisohjetta ESAVI/22775/2019.

Uudessa ohjeessa käsitellään kirjanpitäjien toimintaan liittyviä keskeisiä toimia rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä (444/2017) annetun lain soveltamiseksi käytännössä.

Ohje on saatavilla aluehallintoviraston sivuilla suomeksi ja ruotsiksi.

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.