Ohita
​PRH: Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö ei ilmoita tilinpäätöstä kaupparekisteriin, tieto yritysmuodosta kannattaa päivittää

Uutinen -

​PRH: Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö ei ilmoita tilinpäätöstä kaupparekisteriin, tieto yritysmuodosta kannattaa päivittää

Patentti- ja rekisterihallitus tiedottaa, että se on lähettänyt viime viikolla yli 15 000 osakeyhtiölle ja osuuskunnalle kirjeen, jossa yrityksiä muistutetaan tilinpäätöksen ilmoittamisvelvollisuudesta. Kirje on lähtenyt myös yhtiöille, jotka on merkitty kaupparekisteriin osakeyhtiöiksi, mutta jotka tosiasiassa ovat keskinäisiä kiinteistöosakeyhtiöitä. Tämä johtuu siitä, että keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön yritysmuodon rekisteröinti ei ollut mahdollista ennen vuotta 2019, ja tästä syystä useimpien ennen vuotta 2019 perustettujen yhtiöiden rekisteröity yritysmuoto on osakeyhtiö.

  • Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö ei ilmoita tilinpäätöstään kaupparekisteriin, joten keskinäiset kiinteistöosakeyhtiöt voivat jättää PRH:lta saamansa kirjeen huomiotta.
  • Ennen vuotta 2019 perustettujen keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöiden kannattaa ilmoittaa oikea yritysmuotonsa kaupparekisteriin. Kun yritysmuoto on rekisteröity, yhtiötä käsitellään kaupparekisterissä keskinäisenä kiinteistöosakeyhtiönä eikä osakeyhtiönä. Ilmoitus on maksuton ja sen tekemiseen on ohjeet PRH:n sivuilla.

Lue PRH:n alkuperäinen tiedote aiheesta:

Tiedote suomeksi

Tiedote ruotsiksi

Linkit

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Markku Ojala

Markku Ojala

Verotuksen johtava asiantuntija 050 586 7973

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki