Ohita
Osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen veroilmoituksen jättöaikaan kuukauden pidennys

Uutinen -

Osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen veroilmoituksen jättöaikaan kuukauden pidennys

Verohallinto on tänään torstaina 9.4.2020 tehnyt päätöksen, jolla se pidentää osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen sekä yhteisetuuksien veroilmoituksen jättöaikaa kuukaudella eteenpäin.

Eräät tahot ennättivät eilen jo uutisoida, että Verohallinto tulisi antamaan veroilmoittamiseen tällaisen pidennyksen koronaepidemian aiheuttamien ongelmien vuoksi. 

Näistä ennakkotiedoista poiketen kuukauden pidennystä ei myönnetty vain joulukuussa 2019 päättyneiltä tilikausilta annettavien ilmoitusten jättöaikaan, vaan Verohallinto pidensi myös tammi-helmikuun aikana 2020 päättyneiltä tilikausilta annettavien ilmoitusten jättöaikaa kuukaudella.

Kun esimerkiksi osakeyhtiön tilikausi on päättynyt joulukuussa 2019, veroilmoituksen normaali viimeinen jättöaika olisi ollut huhtikuun lopussa 2020. Verohallinnon päätöksellä jättöaikaa on nyt toukokuun 2020 loppuun, mutta koska 31.5.2020 on sunnuntai, veroilmoituksen voi jättää vielä maanantaina 1.6.2020.

Vastaavasti tammi-helmikuulta päättyneiltä tilikausilta annettavien ilmoitusten jätttämiseen on aikaa kuukausi normaalia enemmän eli viimeinen jättöajankohta on kesä- tai heinäkuun lopussa.

Pidennys on yleinen. Yritysten ei tarvitse erikseen hakea ilmoituksen jättöaikaan pidennystä koronaepidemian aiheuttamien ongelmien vuoksi.

Kirjanpitolautakunta on 25.3.2020 antanut koronaepidemian vuoksi omaehtoisen ja yleisen poikkeusluvan tilinpäätöksen laatimisajan pidentämiseksi (KILA 2020/2000).

Kaupparekisteri antaa nykytilanteessa puolestaan yhden kuukauden lisäaikaa ilmoitusten antamiseen. Esim. osakeyhtiö voi antaa tilinpäätöksen 1.1.–31.12.2019 kaupparekisteriin viimeistään 30.9.2020 ilman sanktiota.

Näistä viimeksi mainituista asioista löydät lisätietoa Taloushallintoliiton sivuilta TAL-koronauutisointi. Esimerkiksi sivulta löytyvästä koosteesta Korona, verotus ja tilinpäätös – kooste taloushallinnon kysymyksistä.

Linkit

Aiheet

Yhteyshenkilöt

Markku Ojala

Markku Ojala

Verotuksen johtava asiantuntija 050 586 7973

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki