OP ei ole enää Verohallinnon maksuliikennepankki – älä maksa veroja vanhoilla maksunsaajatiedoilla

Nyt on aika toimia, jos sinulla tai yritykselläsi on vanha, jo poistunut Verohallinnon OP:n tilinumero tallennettuna maksujärjestelmään tai verkkopankkiin maksunsaajaksi. Vero jää tällöin maksamatta ja alkaa heti keräämään viivästyskorkoa.

Verohallinto ohjeistaa tarkistamaan, ettei verkkopankkiin ole tallennettu verojen maksua varten virheellistä tilinumeroa. Verohallinnon OP:n tilinumero on poistunut käytöstä vuonna 2020. Verohallinnon OP:n tilinumerolle tulevat maksut palautuvat takaisin maksajalle 1.6.2021 alkaen.

Jos OP:n pankkitili on verkkopankin tai muun järjestelmän maksunsaajatiedoissa, poista se ja korvaa Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilinumerolla. Verkkolaskuna tai e-laskuna vastaanotettavissa verojen laskuissa pankkitilitiedot ovat oikein. OmaVeron kautta maksetut maksut ohjautuvat automaattisesti oikealle Verohallinnon tilille.

Markku Ojala

Johtava asiantuntija, verotus 050 586 7973