Seuraa Taloushallintoliitto

OM valmistelee kevään vuosikokousten lykkäämisen sallivaa lakimuutosta

Uutinen   •   Maalis 12, 2021 12:22 EET

Oikeusministeriössä on parhaillaan valmisteltavana lakimuutosehdotus, joka sallisi yhteisöjen kevätkokousten pitämisen 30.9.2021 mennessä. Normaalisti esim. osakeyhtiön varsinainen yhtiökokous on pidettävä kuuden kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä. Ja kun tilikausi on kalenterivuosi, varsinainen yhtiökokous on normaalioloissa pidettävä kesäkuun loppuun mennessä.

Ministeriö kertoo vuosikokousten pitoajankohdan lykkäyksen valmistelusta verkkosivuilla (kts. kohta kokoontumiset ja kokoukset), johon on koottu usein esitettyjä kysymyksiä koronaviruksesta. Vastaava vuosikokousten lykkäyksen mahdollistava poikkeuslaki (L 290/2020) oli voimassa viime keväänä.

Kokousten pitoajankohdan lykkäämisen lisäksi myös tilinpäätöksen laatimiseen ja veroilmoitusten jättämiseen myönnettiin yleinen pidennys keväällä 2020.

Tilinpäätösten ja veroilmoitusten osalta viranomaiset eivät vielä ole ilmoittaneet, että tilinpäätöksen laatimisen ja veroilmoittamisen ajankohtiin olisi tulossa muutoksia. Mikäli asiassa toimitaan viime vuoden tavoin, tällaisia ilmoituksia odottaisi olevan vielä tulossa.