Ohita
OM valmistelee kevään vuosikokousten lykkäämisen sallivaa lakimuutosta

Uutinen -

OM valmistelee kevään vuosikokousten lykkäämisen sallivaa lakimuutosta

Oikeusministeriössä on parhaillaan valmisteltavana lakimuutosehdotus, joka sallisi yhteisöjen kevätkokousten pitämisen 30.9.2021 mennessä. Normaalisti esim. osakeyhtiön varsinainen yhtiökokous on pidettävä kuuden kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä. Ja kun tilikausi on kalenterivuosi, varsinainen yhtiökokous on normaalioloissa pidettävä kesäkuun loppuun mennessä.

Ministeriö kertoo vuosikokousten pitoajankohdan lykkäyksen valmistelusta verkkosivuilla (kts. kohta kokoontumiset ja kokoukset), johon on koottu usein esitettyjä kysymyksiä koronaviruksesta. Vastaava vuosikokousten lykkäyksen mahdollistava poikkeuslaki (L 290/2020) oli voimassa viime keväänä.

Kokousten pitoajankohdan lykkäämisen lisäksi myös tilinpäätöksen laatimiseen ja veroilmoitusten jättämiseen myönnettiin yleinen pidennys keväällä 2020.

Tilinpäätösten ja veroilmoitusten osalta viranomaiset eivät vielä ole ilmoittaneet, että tilinpäätöksen laatimisen ja veroilmoittamisen ajankohtiin olisi tulossa muutoksia. Mikäli asiassa toimitaan viime vuoden tavoin, tällaisia ilmoituksia odottaisi olevan vielä tulossa.

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Markku Ojala

Markku Ojala

Verotuksen johtava asiantuntija 050 586 7973

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki