Ohita
Ohje – kenelle osakeyhtiön kirjanpitoaineiston saa luovuttaa

Uutinen -

Ohje – kenelle osakeyhtiön kirjanpitoaineiston saa luovuttaa

Taloushallintoliiton jäsenneuvontaan tulee toistuvasti kysymyksiä siitä, kenelle tilitoimisto voi luovuttaa asiakasyrityksen kirjanpitoaineiston. Tilanteet liittyvät yleensä asiakkaan vastuuhenkilövaihdoksiin tai asiakasyrityksen sisäisiin riitatilanteisiin. Tilitoimiston tulee olla tarkkana ja toimia toimeksiantosopimuksen ja velvoittavan lainsäädännön säännösten ja periaatteiden mukaisesti. 

Nyt löydät  Tilitoimistossa-lehden verkkosivuilta tiimin Kalle Kyläkallio, Janne Fredman ja Markku Ojala kirjoittaman selkeän ohjeen asiasta. 

  • Aineiston luovutustavoista
  • Aineiston luovutus asiakkaalle
  • Aineiston luovutus viranomaiselle
  • Konkurssitilanteen erityispiirteitä
  • Aseman tarkistaminen ja henkilöllisyyden todentaminen

Printtaa huoneentauluksi, tallenna selaimen suosikkeihin tai säilö vasempaan aivopuoliskoon. Kirjoitus löytyy paperilehden numerosta 5/2020.

Yhteyshenkilö/-t

Janne Fredman

Janne Fredman

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223
Markku Ojala

Markku Ojala

Johtava asiantuntija, verotus 050 586 7973

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki