Ohita
Muistutus: rahanpesun valvontarekisteriin ilmoittautuminen - useimmat tilitoimistot eivät tarjoa yrityspalvelua

Uutinen -

Muistutus: rahanpesun valvontarekisteriin ilmoittautuminen - useimmat tilitoimistot eivät tarjoa yrityspalvelua

Aluehallintovirasto on heinäkuun alussa ottanut käyttöön uuden rahanpesulakiin pohjautuvan rahanpesun valvontarekisterin, johon rekisteröitymisvelvoite koskee muun muassa tilitoimistoja. Tilitoimistoille rekisteröitymismaksu on 200 euroa, mutta yrityspalvelujen tarjoajien osalta se on 355 euroa. Rahanpesun valvontarekisteriä ylläpitävä Aluehallintovirasto pyysi muistuttamaan tilitoimistoja, että useimmissa tapauksissa tilitoimistot eivät toimi yrityspalvelujen tarjoajina.

Tilitoimistojen osalta yrityspalvelun tarjoaminen tulee kyseeseen lähinnä silloin, kun tilitoimisto tarjoaa esimerkiksi ulkomaiselle asiakkaalleen lakisääteisen osoitteen, esimerkiksi kaupparekisterissä. Yrityspalvelu ei ole kyseessä, kun asiakkaan posti- tai laskutusosoitteeksi annetaan tilitoimiston osoite.

Liitteenä olevassa tiedostossa on tarkempaa tietoa yrityspalvelun käsitteestä sekä ohje miten perua tai korjata väärin tehty rekisteröinti.

Yhteyshenkilö/-t

Janne Fredman

Janne Fredman

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Liittyvä sisältö

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki