Ohita
Muista sähköisen tilinpäätöksen allekirjoitusjärjestys: hallitus --> tilintarkastaja

Uutinen -

Muista sähköisen tilinpäätöksen allekirjoitusjärjestys: hallitus --> tilintarkastaja

Tilintarkastajilta on tänäkin vuonna kuultu aiheellisia moitteita väärin toteutetuista tilinpäätöksen sähköisen allekirjoituksen prosesseista. Nyt tapahtuu usein niin, että kirjanpitäjä lähettää allekirjoituskutsun samalla kertaa hallituksen jäsenille ja tilintarkastajalle. Tilintarkastaja ei voi allekirjoittaa tilintarkastusmerkintää ennen kuin hallitus on hyväksynyt tilinpäätöksen. Tämän vuoksi allekirjoituskutsu vanhenee usein ennen kuin tilintarkastaja ehtii allekirjoittaa ja koko prosessi alkaa alusta.

Muista siis:

  • Lähetä allekirjoituskutsu ensin hallitukselle
  • kun hallitus on allekirjoittanut, lähetä allekirjoituskutsu tilintarkastajalle tilinpäätösmerkintää varten.

Ja jos tilinpäätökseen tulee myöhemmin muutoksia vaikkapa liitetietojen täsmentymisen vuoksi, toista ylläkuvattu prosessi (hallitus --> tilintarkastaja).

Lue tilinpäätöksen sähköisestä allekirjoittamisesta lisää Tilisanomista.

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Janne Fredman

Janne Fredman

Johtava asiantuntija, taloushallinto Tilisanomat- ja Tilitoimistossa-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki