Ohita
KVL:029/2017 Sijoituskiinteistön käypään arvoon arvostaminen - verotuspoistot

Uutinen -

KVL:029/2017 Sijoituskiinteistön käypään arvoon arvostaminen - verotuspoistot

Keskusverolautakunta on antanut ratkaisun sijoituskiinteistöjen verotuskysymyksestä. Hakemuksen mukaan hakijana oleva sijoitusyhtiö harkitsi siirtymistä sijoituskiinteistöjensä kirjanpitokäsittelyssä KPL 5 luvun 2 b §:n mukaiseen käyvän arvon menetelmään, jossa tuloslaskelmalle ei kirjata suunnitelman mukaisia poistoja.

KVL tulkitsi sijoituskiinteistön yhteydessä verotuksen poistojen kirjanpitosidonnaisuutta hyvin tiukasti kirjanpitosidonnaisuuden edellyttämänä kulukirjauksena. KVL:n mukaan rakennuksista sekä rakennusten koneista ja laitteista ei voida vähentää verotuksessa poistoja, kun tuloslaskelmaan ei merkitä poistoja tai muutakaan poistoa vastaavaa kulukirjausta.

PwC: Sijoituskiinteistön poistot verotuksessa

KVL:029/2017

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Markku Ojala

Markku Ojala

Verotuksen johtava asiantuntija 050 586 7973

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki