Ohita
​Kirjanpitäjillä ja palkanlaskijoilla mahdollisuus pienten lasten kouluun viemiseen

Uutinen -

​Kirjanpitäjillä ja palkanlaskijoilla mahdollisuus pienten lasten kouluun viemiseen

Hallitus julkaisi listan aloista, joilla työskentelevien ihmisten lapset saavat mennä kouluun koronaviruksen aiheuttamien koulujen sulkemistenkin aikaan. Näiden alojen hallitus siis on katsonut olevan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiä. Mahdollisuus koskee ala-asteiden luokkia 1–3. Päiväkodit ovat auki kaikille lapsille.

Kriittisten alojen listalla kirjanpitäjät ja palkanlaskijat tilitoimistoissa, yksittäisissä yrityksissä ja julkishallinnossa.

Hallituksen julkaisemalla listalla on mainittu tehtävistä ”palkkahallinto” sekä ”veronkannosta ja tilityksistä vastaavat”. Varmistimme Verohallinnosta, että verojen tilityksistä vastaavilla tarkoitetaan kirjanpitäjiä, jotka työssään hoitavat verojen tilityksiä Verohallinnolle.

Luonnollisesti suosittelemme kaikille toimialan työntekijöille asiakastapaamisten välttämistä ja etätöiden hyödyntämistä mahdollisuuksien mukaan, mutta samalla toteamme: veronkannon ja palkanmaksun täytyy jatkua epidemian aikanakin.

Tiedotamme aiheesta jatkuvasti, voit seurata uutisia Taloushallintoliiton sivuilta: https://taloushallintoliitto.fi/tal-koronauutisointi

Listan kriittisistä aloista löydät Valtioneuvoston kanslian sivuilta:

https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yhteiskunnan-toiminnan-kannalta-kriittisten-alojen-henkilosto

Aiheet

Alueet

Yhteyshenkilöt

Jari Seppä

Jari Seppä

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja 050 348 1064
Juha Kartano

Juha Kartano

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintä-​ ja markkinointijohtaja 050 360 9720

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki