Ohita
Kehitysehdotuksia sähköisen laskutuksen eurooppalaisiin standardeihin – koontilasku ja eKuitti keskiössä

Uutinen -

Kehitysehdotuksia sähköisen laskutuksen eurooppalaisiin standardeihin – koontilasku ja eKuitti keskiössä

Sähköisen laskutuksen eurooppalaiseen standardiin on ehdotettu muutoksia. Keskeisin ehdotetuista muutoksista on niin sanotun koontilaskun mahdollistaminen eurooppalaisen standardin mukaisella laskulla. Eli jos ehdotus menee läpi, jatkossa voisi useamman eri tilauksen laskuttaa samalla laskulla, kuten Suomessa on ollut usein tapana esimerkiksi kaupan keskusliikkeissä. Lisäksi ehdotetaan muutoksia verokohtelukoodien käyttöön. Esimerkiksi O-verokoodia käytettäessä laskulla voisikin jatkossa olla ALV-tunnus. Ehdotuksiin ei sisälly isoja pakottavia muutoksia eli ainakaan suurempaa tarvetta laskutusjärjestelmien päivittämiseen ei ole standardimuutosten vuoksi todennäköisesti tulossa. Jos uusi versio hyväksytään, se tulee voimaan aikaisintaan syksyllä 2023. Lisäksi on ehdotettu eurooppalaista standardia eKuitille.

Suomen standardoimisliitto SFS järjestää standardiehdotuksista kaikille avoimen webinaarin 10.3.2022. Lisätietoa tästä linkistä. Verkkolaskustandardin muutosehdotukset ja eKuittistandardiehdotus ovat saatavilla SFS:n  lausuntopyyntöpalvelussa.

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Janne Fredman

Janne Fredman

Taloushallinnon johtava asiantuntija Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö.

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta. Jäsenyritykset hoitavat 140 000 suomalaisen pk-yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki