Ohita
Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely on ruuhkautunut

Uutinen -

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely on ruuhkautunut

Patentti- ja rekisterihallitus tiedottaa verkkosivuillaan, että kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely on ruuhkautunut. Tiedotteen mukaan kaupparekisteriin saapui loka-joulukuussa 2020 yli 10 000 ilmoitusta enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2019.

Tällä hetkellä kaupparekisteri-ilmoituksen käsittelyaika on noin 22 työpäivää. Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen saapumisesta rekisteröintiin tai puutteellisten ilmoitusten kohdalla yhteydenottoon. Verkossa YTJ-palvelussa tehtyjen perustamis- ja edustamisilmoitusten käsittelyaika on nyt noin 5 työpäivää.

Vuodenvaihteeseen osuu muinakin vuosina yleensä ruuhkapiikki, mutta lisäruuhkia aiempaan nähden on aiheuttanut se, että monet yritykset ovat pitäneet yhtiökokouksen vasta syksyllä, kun lakiin kirjatut poikkeukset ovat sen sallineet koronatilanteen vuoksi (Lue lisää näistä poikkeuksista).

PRH:lta saatujen tietojen mukana Vastaamon tietomurron vuoksi kaupparekisteriin tehtiin rekisteröintikieltoja yli 12 000 kappaletta tavanomaisen muutaman kymmenen sijaan. Lisäksi KATSO-organisaatiotunnisteen alasajo ja Suomi.fi-valtuuksien käyttöönotto ovat niin ikään työllistäneet kaupparekisteriä syksyn ja alkuvuoden, mutta se ei ole ollut ensisijainen syy vuodenvaihteen ruuhkalle.Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Markku Ojala

Markku Ojala

Verotuksen johtava asiantuntija 050 586 7973

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki