Seuraa Taloushallintoliitto

Katso-tunnistetta ja Katso-valtuuksia voi käyttää Verohallinnon asiointipalveluissa ja tulorekisterissä 31.8.2021 asti

Uutinen   •   Huhti 01, 2021 13:10 EEST

Katso-tunnistetta ja Katso-valtuuksia voi käyttää Verohallinnon asiointipalveluissa ja tulorekisterissä vielä 31.8.2021 asti.

"Päädyimme myöntämään Katso-palvelun käyttäjille vielä neljä kuukautta lisäaikaa siirtyä Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään Suomi.fi-palveluun. Haluamme Verohallinnossa varmistaa, että Katso-palvelua yhä käyttävät ehtivät saada Suomi.fi-valtuudet kuntoon, eikä sähköinen asiointi missään vaiheessa katkea", kertoo johtaja Saku Airosmaa. 

Verohallinnon uutinen löytyy tästä linkistä. Taloushallintoliitto on toistuvasti muistuttanut Suomi.fi-palvelusta vastaavaa Digi- ja väestötietovirastoa (DVV) siitä, että jatkuva deadlinejen siirtely ei yksin riitä. DVV:n on resursoitava virkailijavaltuutusten käsittely ja neuvonta asianmukaisesti, niin että ulkomaiset yritykset, metsätilat, julkishallinnon yksiköt ja "hankalat tapaukset" saadaan vietyä Suomi.fihin kohtuuvaivalla ja kohtuullisessa aikataulussa. 

Kiitämme Verohallintoa avusta tässä asiassa. Ilman Verohallinnon DVV:lle tarjoamaa apua tilitoimistot olisivat suossa kainaloitaan myöten.