Ohita
Etsi tullaustietoa OmaVerosta

Uutinen -

Etsi tullaustietoa OmaVerosta

Maahantuonnin arvonlisäverotus muuttui 1.1.2018 siten, että arvonlisäverollista toimintaa harjoittavat ostajat eivät pääsääntöisesti maksa tullauksen yhteydessä enää arvonlisäveroa vaan käsittelevät sen arvonlisäveroilmoituksellaan verokausittain.

Toukokuun alusta lukien tullilla oleva tieto kunkin yrityksen maahantuonnin tullausarvoista on alkanut näkyä OmaVerossa. Tieto löytyy, kun kirjautuu OmaVeroon ja siellä Tee veroilmoitus kohtaan. Luku löytyy kunkin kuukauden ilmoituspohjasta. Viisainta on, että luku käydään hakemassa sieltä ja sitten varmistetaan asiakkaan toimittamista huolintaliikkeen yhteenvedoista tai tullauspäätöksistä, että veron perustetta löytyy vähintään tuon OmaVerossa olevan määrän verran.

Veron peruste on käytännössä aina suurempi tai yhtä suuri kuin tullausarvo, koska se sisältää tullausarvon lisäksi usein rahteja ja muita tuontiin liittyviä kustannuksia.

Verohallinto vertaa tullin ilmoittamaa lukua asiakkaan arvonlisäveroilmoituksessa olevaan tietoon ja lähettää poikkeamista selvityspyynnöt. Toimimalla yllä mainitulla tavalla vältymme selvityspyynnöiltä sekä todennäköisesti myöhemmin niille asetettavilta sanktioilta.

Teksti: Sirpa Koponen, Tilipalvelu Sirpa Koponen Oy

Yhteyshenkilöt

Markku Ojala

Markku Ojala

Verotuksen johtava asiantuntija 050 586 7973

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki