Seuraa Taloushallintoliitto

Arvonlisäveroilmoituksen tietosisällön muutoksiin aikalisä

Uutinen   •   Elo 28, 2020 12:58 EEST

Verohallinto lykkää arvolisäveroilmoituksen laajennetun tietosisällön käyttöönottoa ilmeisesti ainakin vuodella. Alunperin käyttöönoton piti tapahtua vuonna 2022, mutta nyt tähtäimessä on vuosi 2023 tai mahdollisesti vasta tämän jälkeen.

Syinä lykkäämiseen ovat muun muassa koronatilanne ja siitä aiheutunut taloustilanteen vaikeutuminen. Varsinkin suurten yritysten käyttämissä taloushallinnon järjestelmissä uudistusten toteuttaminen olisi aiheuttanut kustannuksia, joita ei nyt haluta sälyttää niille. Suomalaisiin pk-yrityksen kirjanpitojärjestelmiin muutokset olisi arviomme mukaan toteutettavissa kohtuullisen sujuvasti.

Taloushallintoliiton kanta uudistukseen on ollut, että siitä aiheutuu yrityksille lähinnä lisäkustannuksia, mikäli Verohallinnon tekemien lisäselvityspyyntöjen määrä ei samalla vähene, kun verovalvontaa varten käytettävissä olisi aiempaa yksityiskohtaisempaa ilmoitussisältöä.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.