Seuraa Taloushallintoliitto

Uutiset

TAL lausunto: Kannatamme työryhmän ehdotusta lakisääteisen tilintarkastusvelvollisuuden uusiksi rajoiksi

Uutiset   •   Helmi 08, 2018 13:46 EET

Kannatamme työryhmän ehdotusta lakisääteisen tilintarkastusvelvollisuuden uusiksi rajoiksi. Lakisääteisestä tilintarkastusvelvollisuudesta voidaan luopua mikroyritysten osalta, koska muun muassa EU-säännökset eivät sitä edellytä eikä lakisääteisyydelle ei ole niin painavia kansallisia perusteita, että niiden takia yritysten omistajien valinnanvapautta pitäisi rajoittaa.

Uudistettu Hyvä tilinpäätöstapa pienille yrityksille -kirja on tilattavissa

Uutiset   •   Tammi 31, 2018 09:12 EET

Olemme julkaisseet 10. painoksen suositusta Hyvä tilinpäätöstapa pienille yrityksille kirjasta.

Työryhmä rajaisi mikroyritykset tilintarkastuksen ulkopuolelle - TAL tyytyväinen ehdotukseen

Uutiset   •   Tammi 18, 2018 17:25 EET

Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä ehdottaa, että lakisääteisen tilintarkastuksen rajoja nostetaan ensi sijassa niin, että kaikki kirjanpitolain mukaiset mikroyritykset rajataan tilintarkastusvelvollisuuden ulkopuolelle. Taloushallintoliitto on tyytyväinen ehdotukseen.

Verojen maksun käyttöjärjestys muuttuu yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloverotuksessa

Uutiset   •   Joulu 15, 2017 17:59 EET

Marraskuun alussa 2017 käyttöön otettuun uuteen yhteisöjen ja yhteisetuuksien ennakonkantomenettelyyn tulee muutos heti tuoreeltaan. Käytäntö on osoittanut, että yritys ei voi ennen eräpäivää maksaa haluamaansa ennakkoveron erää, jotta maksu kohdentuisi oikein halutulla tavalla. Lakimuutosehdotus on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä hallituksen esityksen 97/2017 yhteydessä.

Haemme koulutusliiketoiminnan vetäjää!

Uutiset   •   Loka 31, 2017 09:36 EET

Haemme koulutusliiketoiminnan vetäjää vastaamaan koulutusliiketoimintamme kasvusta ja kannattavuudesta.

TAL-lausunto yhteisöjen tulolähdejaon poistamisesta

Uutiset   •   Elo 28, 2017 16:07 EEST

Taloushallintoliitto on antanut valtiovarainministeriölle lausunnon muistiosta koskien lainsäädäntöhanketta yhteisöjen tulolähdejaon poistamisesta.

TAL lausunto hallituksen esitysluonnoksesta uudeksi tulotietojärjestelmäksi

Uutiset   •   Elo 21, 2017 10:02 EEST

Taloushallintoliitto on antanut lausunnon Valtiovarainministeriön esitysluonnoksesta uudeksi tulotietojärjestelmäksi. Tulotietojärjestelmä muodostuu tulorekisteristä ja siihen liittyvistä sähköisistä palveluista.

Taloushallintoliitto hakee tarkastuspäällikköä

Uutiset   •   Kesä 29, 2017 14:42 EEST

Haemme organisaatiomme vahvistukseksi tarkastuspäällikköä vastaamaan muun muassa tilitoimistotarkastuksen toimintatapojen tehostamisesta.

Kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluiden liikevaihdon kehitys jatkoi kasvuaan

Uutiset   •   Huhti 11, 2017 08:19 EEST

Kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluiden liikevaihdon kehitys jatkoi kasvuaan vuoden 2016 loppupuolella.