Seuraa Taloushallintoliitto

Uusi Taloushallintoalan ohjelmistot -foorumi vaikuttaa ja kehittää alaa

Lehdistötiedote   •   Tammi 23, 2018 13:39 EET

Taloushallintoalan ohjelmistot -foorumin lanseeraus Tili- ja veropäivillä 23.1.2018

Taloushallintoliitto ja sen yhteistyöjäseninä toimivat talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoyritykset perustivat 23.1.2018 taloushallintoalan ohjelmistot -foorumin tavoitteenaan taata omalta osaltaan suomalaisille pk-yrityksille maailman parhaat taloushallinnon palvelut.

”Taloushallintoalan ohjelmistot -yhteistyö on merkittävä muun muassa siksi, että mukana olevien ohjelmistoyritysten järjestelmillä tuotetaan yli 95 % suomalaisten yritysten kirjanpidoista ja tilinpäätöksistä”, kertoo Taloushallintoliiton johtava asiantuntija Janne Fredman.

”Maailman parhaan taloushallinnon palvelun takaaminen edellyttää osaavien kirjanpitäjien ja laadukkaiden ohjelmistojen lisäksi myös edistyksellistä lainsäädäntöä, yhteisiä standardeja, ymmärrettäviä sopimusmalleja sekä kovan kilpailun oheen myös yhteistyötä ja kokemusten jakoa alan toimijoiden välillä.”, Fredman jatkaa.

Taloushallintoalan ohjelmistot -foorumissa:

• edistetään taloushallinnon automaatiota
  • seurataan ja pyritään vaikuttamaan taloushallinnon toimijoihin, järjestelmiin ja prosesseihin vaikuttavaan lainsäädäntöön
  • edistetään taloushallinnon standardeja esimerkiksi järjestelmäintegraatioiden, raportointi- ja analyysipalvelujen ja tilintarkastuksen kehittämiseen
  • vaihdetaan ajatuksia ja näkemyksiä yhteisistä haasteista sekä keskustellaan näistä taloushallinnon palveluita tuottavien yritysten kanssa
  • tehdään yhteistyötä muiden edunvalvonta- ja standardointiorganisaatioiden kanssa

”Yhdessä käsiteltäviä asioita riittää strategisista kysymyksistä yksityiskohtiin: tietosuoja-asetuksen edellyttämät sopimusmallit kaipaavat yhtenäistä tulkintaa, ohjelmistojen automaattitoiminnot pitää saada laajamittaisesti tuotantoon ja alan pitää varmistaa, että verolakien uudistuksessa kuullaan ja huomioidaan tehokkaan taloushallinnon tarpeet”, Fredman listaa.

Yhteistyötä koordinoi Taloushallintoliitto ja liiton johtava asiantuntija Janne Fredman.

Taloushallintoalan ohjelmistot -foorumiin osallistuvat yritykset ja yhteyshenkilöt:

Accountor Finago Oy, Johnny Branders
Accountor HR Solutions Oy, Perttu Seppänen
Atsoft Oy, Juha Mäkinen
Briox Finland Ab, Teemu Kaski
CGI Suomi Oy (Sonet Services yksikkö), Jarkko Suominen
Emce Solution Partner Oy, Jukka Vihtkari
Fennoa Oy, Mikko Kalliovaara
Heeros Oyj, Juha Takala
Lemonsoft Oy, Nina Bergström
Mediamaestro Oy, Matti Iivarinen
Netbaron Solutions Oy, Antti Leinonen
Staria Oyj, Heta Ritanen
Visma Solutions Oy, Janne Lyytikäinen
Visma Software Oy, Henri Iivonen

Taloushallintoliitto pähkinänkuoressa

www.taloushallintoliitto.fi

Kommentit (4)

Foorumissa ovat mukana kaikki vanhat ohjelmistokonkarit. Todelliset taloushallinnon ohjelmien uudistukset syntyvät aivan muissa piireissä, kuten aina ovat syntyneet. Haastajat odottavat jo katveessa. Heidän ei tarvitse puolustaa reviirejään, kuten konkarit tekevät.

- Lassi Mäkinen - 2018-02-02 08:51 EET

Foorumi koostuu tällä hetkellä sellaisesta porukasta, joiden järjestelmillä tuotetaan noin 95 % suomalaisten yritysten kirjanpidoista. Otamme mielellämme yhteistyöjäseniksi sekä foorumiin kaikki yritykset, jotka tarjoavat palveluita tilitoimistoille tai muille taloushallinnon palveluita tuottaville yrityksille. Foorumissa keskustellaan taloushallinnon ohjelmistoalaan vaikuttavista asioista, seuraavaksi esimerkiksi tietosuoja-asetuksesta ja tulorekisteristä yhdessä asiaa hoitavien viranomaisten kanssa.

- Taloushallintoliitto - 2018-02-02 11:35 EET

Se ei takaa uudisteita, että porukan järjestelmillä tuotetaan noin 95 % suomalaisten yritysten kirjanpidoista. Joskus aikaisemmin Tietotehdas, Unic ja Tietokolmio muodostivat kokonaisuuden, joiden järjestelmillä tuotettiin suurin osa suomalaisten yritysten kirjanpidoista. Tulivat innovatiiviset Procountor, Netvisor, Finnvalli ja Administer, jotka mullistivat koko ohjelmistokentän.

Nyt nuo ovat Administeriä lukuun ottamatta myyty Accountorille ja Vismalle, jotka pönkittävät vankkaa asemaansa. Tällaisessa tilanteessa ei synny mitään todella uutta, vaikka porukkaan on otettu muutama muukin ohjelmistoyritys.

Uuden syntyminen edellyttää taloushallintotyön innovatiivista ajattelua. Sellaista ei synnyt tietosuoja-asetusta ja tulorekisteriä koskevissa keskusteluissa viranomaisten kanssa. Pitää lähteä yritysten tarpeista eikä viranomaisten tarpeista.

Yrittäjät haluavat historiakirjanpidon ja veroasioiden hoidon ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi sekä tietoa tulevaisuudesta. Suoriteperusteisen tuloslaskennan avulla ei anneta oikeaa ja riittävää kuvaa toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta, vaan kuva on aina väärä tai puutteellinen ja se kertoo vain menneisyydestä.

Tilalle tarvitaan maksuperusteinen kassavirtalaskenta. Se tuottaa yrityksen johdolle hyödyllistä tietoa ja sen avulla kirjanpito on helposti automatisoitavissa, sillä pankkien tiliotteet on saatu vuodesta 1992 lähtien sähköisesti standardimuodossa.

- Lassi Mäkinen - 2018-02-03 09:37 EET

Jos nykyisiä tilitoimistopalveluita ei uudisteta radikaalisti, suurten tilitoimistojen toiminta on vaakalaudalla. Pienet kyllä pärjäävät, koska ne ovat ketteriä. Niillä on välittömät ihmiskontaktit asiakkaisiinsa. Ne ovat asiakkaidensa näköisiä pieniä yrityksiä ja tuntevat yrittämisen arkihuolet. Niiden työ muistuttaa hoivatyötä. Suurten tilitoimistojen toiminnan polttoaineena on yhä enemmän byrokratia. Tällä tiellä ei enää pitkään voida kulkea, sillä yrittäjät eivät kestä jatkuvasti lisääntyviä byrokratian kustannuksia. Julkaisin tästä aiheesta kirjoituksen blogissani Talousteema Oy:n verkkosivuilla http://www.talousteema.fi/index.php?sivu=Blogi.

- Lassi Mäkinen - 2018-02-04 13:54 EET

Lisää kommentti