Ohita

Uutinen -

Tilitoimistoala kasvaa muita aloja nopeammin

Tilastokeskuksen tänään julkaiseman datan perusteella kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluiden liikevaihto kasvoi vuonna 2018 yhteensä 6,5%, ylittäen jo miljardi euroa!

Kasvu oli edellisvuotista runsaampaa, sillä vuonna 2017 toimialan liikevaihto kasvoi 3,1 prosenttia. Vuonna 2018 toimialan liikevaihdon kasvu kiihtyi varsinkin loppuvuotta kohden. Kasvu kiihtyi 9,7 prosenttiin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Tilitoimistoala koetaan kiinnostavana

Tällä viikolla tilitoimistoalalla on tehty yritysjärjestelyitä ja uusia sijoituksia yhteensä yli kymmenellä miljoonalla eurolla, kun Rantalainen osti Suomen Talouspalvelut ja Aallon Groupilla on käynnissä listautumisanti.

Havaintojemme mukaan ala koetaan kiinnostavana myös työntekijöiden mielestä. Digitalisaatio nähdään ennen kaikkea mahdollisuutena ja työnantajat panostavat alan asiantuntijoiden kouluttamiseen, joka mahdollistaa paremman asiakaskokemuksen. Analyysimme mukaan tämä näkyy laskutuksessa ja työntekijöiden kompensaation kehittymisenä. Julkaisemme tekemämme uratutkimuksen aiheeseen liittyen maanantaina 1.4.2019.

Yhteyshenkilöt

Jari Seppä

Jari Seppä

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja 050 348 1064
Juha Kartano

Juha Kartano

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintä-​ ja markkinointijohtaja 050 360 9720

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki