Ohita
Suomi.fi-valtuudet: Tilitoimistoille tulee mahdollisuus rajata työntekijöiden pääsy vain tarvittavien asiakkaiden tietoihin

Uutinen -

Suomi.fi-valtuudet: Tilitoimistoille tulee mahdollisuus rajata työntekijöiden pääsy vain tarvittavien asiakkaiden tietoihin

Ensimmäisten tietojen mukaan uusiin Suomi.fi-valtuuksiin ei olisi sisältynyt mahdollisuutta rajata työntekijöiden pääsyä eri asiakkaiden tietoihin. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että jokainen tilitoimistossa työskentelevä palkanlaskija olisi päässyt Tulorekisterissä näkemään kaikkien tilitoimiston palkka-asiakkaiden työntekijöiden tiedot. Kirjanpitäjät puolestaan olisivat päässeet käsiksi toimiston kaikkien asiakkaiden tietoihin OmaVero-palvelussa. 

Tämä puute koettiin erittäin ongelmalliseksi muun muassa tietosuojan sekä liikesalaisuuksien näkökulmasta varsinkin keskisuurissa ja suuremmissa tilitoimistoissa. Pienissä toimistoissa ei asia olisi ollut ongelma.

Rajausmahdollisuus on tulossa

Väestörekisterikeskukselta juuri saamamme tiedon mukaan Suomi.fi-valtuuksiin olisi syksyllä tulossa mahdollisuus rajata työntekijöiden pääsy vain tarvittavien asiakkaiden tietoihin. Toisin sanoen tilitoimisto voisi määrittää, ketkä työntekijät pääsevät minkäkin asiakkaan tietoihin esimerkiksi OmaVerossa ja Tulorekisterissä. Asiakaskohtaista rajausta ei kuitenkaan ole pakko tehdä.

Yhteyshenkilöt

Janne Fredman

Janne Fredman

Taloushallinnon johtava asiantuntija Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223
Markku Ojala

Markku Ojala

Verotuksen johtava asiantuntija 050 586 7973
Eija Männistö

Eija Männistö

Palkka-​ ja henkilöstöhallinnon johtava asiantuntija 0400 574 768

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki