Seuraa Taloushallintoliitto

Muutoksia musiikintekijöiden ja esiintyvien taiteilijoiden verotukseen

Uutinen   •   Joulu 17, 2018 10:09 EET

Verohallinto on antanut ohjeen, jossa käsitellään tekijänoikeuksien käyvän arvon määrittämistä ja verotusta, kun musiikintekijä myöntää yksinomaisen käyttöoikeuden omistamalleen osakeyhtiölle.

Uudistuksen myötä luovilla aloilla, esimerkiksi musiikin alalla, on mahdollisuus toimia elinkeinonharjoittajana samoin edellytyksin kuin muissakin elinkeinoissa.

Eduskunnalle on annettu myös hallituksen esitys, jossa arvonlisäverolakia muutettaisiin siten, että esiintyville taiteilijoille, muille julkisille esiintyjille ja urheilijoille sekä heidän esityksiään myyville ohjelmatoimistoille annetaan mahdollisuus hakeutua verovelvolliseksi esiintymispalkkioiden ja tilaisuuden järjestäjille luovutettavaksi tarkoitettujen esitysten myynnistä saatavien korvausten osalta.

Lue Verohallinnon ohje

Lue hallituksen esitys

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin <a href="http://uutiset.taloushallintoliitto.fi/fi/about/terms-and-conditions/privacy_policy">tietosuojakäytännön</a> mukaisesti.