Ohita
Arvonlisäveroilmoituksen tietosisällön muutoksiin aikalisä

Uutinen -

Arvonlisäveroilmoituksen tietosisällön muutoksiin aikalisä

Verohallinto lykkää arvolisäveroilmoituksen laajennetun tietosisällön käyttöönottoa ilmeisesti ainakin vuodella. Alunperin käyttöönoton piti tapahtua vuonna 2022, mutta nyt tähtäimessä on vuosi 2023 tai mahdollisesti vasta tämän jälkeen.

Syinä lykkäämiseen ovat muun muassa koronatilanne ja siitä aiheutunut taloustilanteen vaikeutuminen. Varsinkin suurten yritysten käyttämissä taloushallinnon järjestelmissä uudistusten toteuttaminen olisi aiheuttanut kustannuksia, joita ei nyt haluta sälyttää niille. Suomalaisiin pk-yrityksen kirjanpitojärjestelmiin muutokset olisi arviomme mukaan toteutettavissa kohtuullisen sujuvasti.

Taloushallintoliiton kanta uudistukseen on ollut, että siitä aiheutuu yrityksille lähinnä lisäkustannuksia, mikäli Verohallinnon tekemien lisäselvityspyyntöjen määrä ei samalla vähene, kun verovalvontaa varten käytettävissä olisi aiempaa yksityiskohtaisempaa ilmoitussisältöä.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Markku Ojala

Markku Ojala

Verotuksen johtava asiantuntija 050 586 7973
Janne Fredman

Janne Fredman

Taloushallinnon johtava asiantuntija Tilisanomat-lehden päätoimittaja 050 597 0223

Liittyvä sisältö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja taloushallinnon palveluja tarjoavien yritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 600 auktorisoitua taloushallinnon yritystä ja palvelukeskusta sekä 50 yhteistyöjäsentä. Yli puolet suomalaisista yrityksistä käyttää Taloushallintoliittoon kuuluvaa tilitoimistoa.

Taloushallintoliitto
Salomonkatu 17 A 11. krs
00100 Helsinki